هوشمند سازی خانه قدیمی

هوشمند سازی خانه قدیمی

ساخت و طراحی خانه هوشمند امروزه دیگر به خانه‌های نوساز و مدرن منتهی نمی‌شود. بلکه با کمک ابزارهای جدید و بروز، می‌توان خانه‌های قدیمی را به این سیستم تجهیز کرد. پس تفاوتی ندارد که خانه شما چقدر قدیمی و سیم‌کشی‌های آن فرسوده است. با کمک اینترنت اشیا و استفاده از ابزارهای بی سیم، امکان پیاده سازی ساختمان هوشمند و ورود به این فناوری جذاب وجود دارد. اگرچه در گذشته محدودیت و چالش‌هایی بر سر هوشمند سازی خانه‌های قدیمی وجود داشت. اما امروزه این تکنولوژی جذاب با پشت سر گذاشتن این موانع، قابلیت دسترسی در هر فضا و مکانی را دارد. در ادامه با هوشمند سازی خانه‌های قدیمی بیشتر آشنا می‌شویم.

شرایط هوشمند سازی خانه‌های قدیمی در گذشته

در گذشته مالکان خانه‌های قدیمی برای هوشمند سازی منازل خود، باید با صرف زمان و هزینه زیاد، به این تکنولوژی دست پیدا می‌کردند یا به ناچار به طور کلی قید این تکنولوژی را می زدند. علت این امر این بود که انجام فرایند هوشمند سازی منازل بر پایه تکنولوژی‌های سیمی بود و افرادی که قصد هوشمند سازی منازل قدیمی خود را داشتند باید به طور کل سیم کشی منازل خود را تغییر می‌دادند که این کار تخریب بسیاری را همراه داشت.

علاوه بر سیم‌کشی‌ها، باید بسیاری از تجهیزات و لوازم خانه نیز تعویض می‌شد که این عمل در کنار تعویض سیم کشی ساختمان، هزینه بسیاری را در بر می‌گرفت. علاوه بر هزینه بسیار نیازمند صرف زمان زیادی نیز بود که تمامی این عوامل باعث می‌شد تا تکنولوژی‌های سیمی گزینه مناسبی برای هوشمند سازی خانه‌های قدیمی نباشد و مالکان می‌بایست در همان مراحل ساخت خانه این تکنولوژی را در ساختمان خود پیاده سازی می‌کردند.

روش‌های هوشمند سازی خانه‌های قدیمی

به منظور احداث خانه هوشمند، مالکان باید در ابتدا تصمیم خود را مبتنی بر استفاده از پروتکل سیمی یا بی سیم بگیرند. سپس تجهیزات و امکانات مد نظر را بر اساس پروتکل انتخابی تهیه کنند.

با پیشرفت تکنولوژی و سرعت رو به رشد آن، تجهیزات و ابزارهای بی سیم وارد بازار شده و در تنوع و مدل‌های مختلف در دسترس می‌باشند. سرعت اجرای بالا، امکان برقراری ارتباط بین دستگاه‌ها بدون تخریب ساختمان، قابلیت ارتقا، کاهش حداقلی و رو به صفر ایرادات سیستمی، هزینه معقول، افزایش سرعت پردازش و عدم تداخل و اختلال از مزیت‌های اجرای خانه هوشمند به روش بی سیم است.

در مقابل طولانی بودن زمان پروسه اجرا، تغییر بسیاری از لوازم منزل و نیاز به تعویض تمامی سیم کشی ساختمان از معایب اجرای پروسه هوشمند سازی  خانه به روش سیمی می‌باشد.

کنترل تمامی لوازم حتی از راه دور هم با هوشمندسازی امکان پذیر است

هزینه و نحوه قیمت گذاری هوشمند سازی خانه‌های قدیمی

با توجه به اینکه برای پیاده سازی هوشمند سازی بی سیم در خانه‌های قدیمی نیازی به فرایندی اضافه و زیر ساختی پیچیده نیست، بنابراین هزینه هوشمند سازی منازل در خانه‌های قدیمی و نوساز یکسان است و در هر دو می‌توان یک ارتباط با کیفیت و ناگسستنی در بستر فضای ابری تجربه کرد.

بنابراین هزینه هوشمند سازی منازل بسته به برند سازه، تعداد تجهیزات هوشمند، متراژ ساختمان و روش و سطح هوشمند سازی تعیین می‌شود و سن و قدمت ساختمان نقش بسیار کمی در قیمت آن دارد. در صورتی هزینه‌ها گزاف می‌شود که مالکان تحت هر نظر و شرایطی درخواست سیستم هوشمند سیمی بکنند.

در این صورت باید هزینه‌های تخریب، مرمت و نوسازی را علاوه بر هزینه‌های هوشمند سازی پرداخت کنند.

هزینه و نحوه قیمت گذاری هوشمند سازی خانه‌های قدیمی

نگرانی بابت هزینه‌های بالای هوشمند سازی و مدت زمان انجام این فرایند همیشه مالکان خانه‌های قدیمی را از هوشمند سازی خانه‌های خود منصرف کرده است ولی در حال حاضر این فناوری باعث سوپرایز مالکان شده است. زیرا با صرف هزینه و زمان کمتر از گذشته، می‌توان این فناوری را در خانه‌های قدیمی اجرا کرد. در زیر چند نمونه از مزایای هوشمند سازی منازل را مشاهده می‌کنید.

کاهش چشمگیر هزینه‌ها

افزایش قابل توجه ارزش ساختمان

کنترل تجهیزات از راه دور

مدیریت و نظارت بر تجهیزات و کاهش زمان تعمیر وسایل

افزایش طول عمر وسایل و تجهیزات

کاهش مصرف انرژی

راحتی در استفاده از لوازم و وسایل

افزایش بهره وری

عدم  نیاز به دستکاری و تغییر سیم‌کشی‌های قدیمی

کنترل و امنیت بیشتر با هوشمند شدن منازل

بخش‌های قابل هوشمند شدن در خانه‌های قدیمی

هر بخشی که از خانه‌های مدرن و امروزی را بتوان هوشمند سازی کرد، در خانه‌های قدیمی نیز قابلیت اجرا شدن دارد. بنابراین به لیستی بلند و طولانی از بخش‌هایی که مالکان متناسب به نیاز خود امکان هوشمند سازی آن را دارند نیاز داریم.

بنابراین در یک فرایند کنترلی، همه اجزا ساختمان با کمک دستیار صوتی، اپلیکیشن موبایل، ریموت کنترل و پنل لمسی در اختیار کاربران قرار می‌گیرد.

در ادامه با انواع دستگاه‌های هوشمند و کاربرد آن آشنا می‌شویم.

سیستم‌های روشنایی هوشمند

سیستم‌های روشنایی هوشمند انعطاف پذیری و راحتی را برای شما فراهم می‌کنند. این سیستم‌ها می‌توانند نورپردازی خانه را کنترل کرده و در زمان‌های مناسب و به صرفه، روشنایی فضاهای داخل و خارج را در نظر بگیرند. بنابراین آسودگی و کنترل بیشتری در تنظیم نور منزلتان دارید. همچنین در سبک نور پردازی و نوع آن انتخاب‌های زیادی در دست خواهید داشت.

قفل‌های هوشمند

قفل‌های هوشمند بر اساس اثر انگشت یا کدهای دیجیتالی کار می‌کنند. همچنین نوع دیگر از قفل‌های هوشمند وجود دارند که به درب بازکن‌های هوشمند نیز شناخته می‌شوند. این درب بازکن‌ها بر اساس سیستم نرم افزار موبایلی و اس ام اسی و حتی تماس کار می‌کنند. با استفاده از این قفل‌ها و درب بازکن‌ها شما با امنیت و راحتی بیشتری می‌توانید وارد و خارج شوید. برای تهیه درب بازکن هوشمند می‌تواند به صفحه درب بازکن هوشمند اسگیت در سایت الکترو گستر مراجعه کنید.

آشکار سازی دود

این سیستم هوشمند در صورت حریق و یا انتشار دود شما را مطلع می‌سازد. همچنین با وارد کردن دستور عمل‌های از پیش تعیین شده، می‌تواند اقدام به سایر الزامات ایمنی کند. این دستگاه‌ها می‌توانند به جلوگیری از انتشار حریق و امنیت خانه کمک شایانی بکنند.

سیستم آبیاری هوشمند

یکی از روش‌های بهینه سازی در مصرف آب و صرفه جویی آن، استفاده از سیستم آبیاری هوشمند می‌باشد. این سیستم به صورت خودکار و طبق فرایند تعریف شده مقدار و زمان آبیاری را تنظیم کرده و در مراقبت و نگه داری از باغ و فضای سبز کمک بسیاری می‌کند.

ترموستات

به وسیله ای هوشمند که دمای خانه را کنترل می‌کند ترموستات می‌گویند. ترموستات به صورت خودکار دما را به مقدار دلخواه شما تنظیم می‌کند و در صرفه جویی انرژی نقش به سزایی دارد. بنابراین با این سیستم می‌توانید در هزینه و مصرف انرژی صرفه جویی کنید و دمایی تنظیم شده و یکنواخت را تجربه کنید. به همین جهت تجهیز کردن خانه‌های قدیمی به سیستم ترموستات هوشمند صرفه اقتصادی زیادی دارد.

در اینجا تنها تعدادی از سیستم‌های خانه هوشمند را برای شما بیان کردیم و اگر بخواهیم تمامی آن را معرفی کنیم به فهرستی طولانی و بلند نیاز داریم.

اجزای فنی خانه هوشمند قدیمی

خانه هوشمند امکان کنترل و ادغام تجهیزات به وسیله نرم‌افزارها  و سخت‌افزارها فراهم کرده و با کمک مجموعه ای از مدارهای الکتریکی، بررسی مداوم بخش‌های مختلف ساختمان، تخصیص بهینه منابع، متعادل‌سازی عملکرد قسمت‌های مختلف و اعمال دستورات را امکان پذیر می‌کند.

البته بسته به اینکه متناسب با درخواست شما شرکت هوشمند سازی چه سطحی از این فناوری را پیاده سازی می‌کند. شما از تعدادی وسیله هوشمند با امکان نظارت مرکزی برخوردار می‌شوید. ولی تجهیزات فنی مانند ماژول‌های هوشمند، صفحه‌کلیدها، سنسورها و کنترل مرکزی لمسی از اجزای جدا نشدنی خانه هوشمند به شمار می‌آیند.

زندگی راحت با خانه های هوشمند، دور از دسترس نمی‌باشد

سخن آخر

همان‌طور که گفته شد خانه هوشمند دارای مزایای بسیار شامل صرفه جویی در هزینه، مصرف انرژی و افزایش راحتی و نظارت و کنترل بر وسایل و تجهیزات می‌باشد. گاهی مالکان برای تجهیز خانه قدیمی خود به سیستم خانه هوشمند، از روش ترکیبی استفاده می‌کنند. به این صورت که بخش کم تخریب و قابل اجرا را سیستم هوشمند سیمی و دیگر بخش‌ها را مجهز به سیستم هوشمند بی سیم می‌کنند. خانه هوشمند باعث می‌شود تا شما یک زندگی راحت و با نظارت شخصی را داشته باشید.

مقالات مرتبط
پاسخ دهید

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.قسمتهای مورد نیاز علامت گذاری شده اند *