6 کاربرد اینترنت اشیا در کشاورزی هوشمند

6 کاربرد اینترنت اشیا در کشاورزی هوشمند

اینترنت اشیا یا IOT با نمایش داده‌ها به صورت دیجیتالی تمام دنیا را به یک شبکه پر سرعت متصل کرده است. با ورود اینترنت اشیا در کشاورزی، صنعت آن به صورت چشمگیری ارتقا داده شده است و صنعت کشاورزی هوشمند و هوشمند سازی گلخانه ایجاد شده است.

کاربرد اینترنت اشیا در کشاورزی هوشمند

اینترنت اشیا شامل جایگزین کردن حسگرهای هوشمند بجای اقداماتی است که نیاز به حضور و عمل دستی دارند. یک کلیک کوچک کافی است تا شما را از زحمتی بسیار، راحت کند و کار مورد نظر را انجام دهد. با توجه به استفاده اینترنت اشیا در کشاورزی، فناوری به صورت قابل توجهی در بخش کشاورزی رشد کرده است.

1. پیش‌بینی آب و هوا با دقت بالا

از عوامل اولیه رشد محصولات کشاورزی آب و هوا می‌باشد. اگرچه آب و هوا می‌تواند منبعی برای تغذیه محصول یا حتی تخریب آن نیز باشد. در زمانی که اینترنت اشیا نبود یا پیشرفتی به این صورت وجود نداشت، تنها چند راه برای پیش‌بینی وضعیت آب و هوا وجود داشت. البته این پیش‌بینی‌ها نیز دقیق و جامع نبودند و می‌توانستند خسارات جبران ناپذیری را به کشاورز و محصولات او بزنند. اما در حال حاضر با پیشرفت تکنولوژی اینترنت اشیا با استفاده از حسگرهای داخل و خارج حوزه کشاورزی، اطلاعات دقیق مربوط به آب و هوا را دریافت کرده و در اختیار کشاورزان قرار می‌دهد.

2. آبیاری هوشمند

اینترنت اشیا در کشاورزی هوشمند، با قرار دادن روش‌های آبیاری مدرن در اختیار کشاورز باعث می‌شود تا کشاورز قدم‌های بزرگی در هوشمند سازی کشاورزی خود بردارد. کشاورزان اکنون می‌توانند نیازهای جداگانه هر محصول را بررسی کرده و به آن نیاز پاسخ دهند. برای نمونه می‌توان به استفاده از آن در حوزه هوشمند سازی گلخانه‌ها اشاره کرد. با استفاده از آن آبیاری به صورت نیاز محصولات و بر اساس اطلاعات به دست آمده انجام می‌شود.

سیستم آبیاری هوشمند

3. نظارت هوشمند توسط هواپیماهای بدون سرنشین

یکی از قدم‌های هوشمند سازی مزارع کشاورزی، استفاده از هواپیماهای بدون سرنشین است. استفاده از نظارت هواپیماهای بدون سرنشین، ارزش قابل توجهی را به آبیاری کشاورزی اضافه کرده است. پهبادها کل مراحل قاب بندی و کشت محصولات را آسان می‌کنند. استفاده از این تکنولوژی باعث صرفه جویی زیاد در زمان شده و از هدر رفتن نیروی انسانی جلوگیری می‌کند. کشاورزان می‌توانند با استفاده از اطلاعات به دست آمده از پهپاد ها، وضعیت سلامت محصول را مورد ارزیابی قرار دهند.

4. ردیابی و کنترل دارایی‌های کشاورزی

اینترنت اشیا کشاورزی باعث افزاش کارایی کشاورزی شده و در حفظ و کنترل منابع کشاورزی تاثیر مثبتی گذاشته است. ابزارهای به کار گرفته شده در اینترنت اشیا می‌تواند در ردیابی کشاورزی استفاده گردد. از طریق سنسورها و تجهیزات ردیابی می‌توانیم از وضعیت سلامت دام‌ها باخبر شویم. یکی از تکنولوژی‌های پیشرفته مبتنی بر اینترنت اشیا، track pro می‌باشد. با استفاده از این تکنولوژی می‌توان تجهیزات و وسایل مانند کمباین، ماشین چمن زنی، سمپاش، تراکتور و غیره را کنترل و پیگیری کرد و از به سرقت رفتن جلوگیری کرد. در دسترس نبودن هر یک از این تجهیزات باعث کند شدن روند کشاورزی می‌شود.

5. کشاورزی بر اساس داده

امروزه انجام هر کاری باید بر اساس داده‌ها و اطلاعات باشد. کشاورزی بر اساس داده نیز از این قاعده مستثنی نیست و محبوبیت بسیار زیادی در بین کشاورزان پیدا کرده است. در گذشته کشاورزی بر اساس تصورات و پیش‌بینی‌های کشاورز صورت می‌گرفت. در این روش اطمینان از کاشت تا برداشت محصول بسیار پایین می‌آمد. همچنین باعث می‌شد محصول ظرفیت کامل خود را برای تولید بسیار کاهش دهد. با گذشت زمان و در حال حاضر دیگر روش‌های پیش‌بینی گذشته مورد استفاده قرار نمی‌گیرند. هم اکنون استفاده از تجزیه و تحلیل‌های آماری و به کارگیری داده‌ها، کشاورزی را به بالاترین پتانسیل خود رسانده است. به کارگیری این تجزیه و تحلیل‌ها باعث می‌شود که برداشت محصول بیشتر باشد و از ضررهای کشاورزی جلوگیری کند.

6. سیستم هوشمند ساز گلخانه

از کاربردهای IOT می‌توان به هوشمند ساز گلخانه اشاره کرد. با استفاده از این سیستم شاهد کاهش بسیار زیاد گازهای گلخانه‌ای شده هستیم. اینترنت اشیا از مداخله زیاد انسانی جلوگیری کرده و باعث صرفه جویی در هزینه‌ها شده است. انرژی خورشیدی یکی از راه‌حل‌های IOT برای گلخانه‌ای ارزان و هوشمند می‌باشد. همچنین با حسگرهای هوشمند می‌توانیم گلخانه را بدون عرق کردن نگه داری کنیم. وجود دستگاه‌هایی برای اعلام وضعیت گلخانه اعم از میزان رطوبت، دما و سطح نور و کنترل آن‌ها راحتی کار کشاورزان در این نوع گلخانه‌ها شده است.

استفاده از تکنولوژی‌های به روز جهانی در کشاورزی هوشمند، باعث بهبود کیفیت محصولات و برداشت بیشتر محصولات شده است. درک کشاورز از محصولات بالاتر رفته و به نیازهای محصولات بر اساس داده‌های به دست آمده پاسخ می‌دهد. در این صورت از بالاترین ظرفیت حوزه کشاورزی هوشمند استفاده می‌شود.

هوشمند سازی گلخانه

نتیجه گیری

اینترنت اشیا با هوشمند سازی مزارع کشاورزی و هوشمند سازی گلخانه باعث شده است که در هزینه‌ها صرفه جویی زیادی انجام شود و کار کشاورزی را مقرون به صرفه کند. همچنین بسیاری از کارها را سهولت بخشیده و به سرعت و دقت آن افزوده است. و همچنین در برداشت محصول، پتانسیل را به بالاترین حد برده و باعث سود آوری بیشتر شده است.

مقالات مرتبط
پاسخ دهید

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.قسمتهای مورد نیاز علامت گذاری شده اند *