نوسان برق و راهکار های کاهش خطرات احتمالی آن

نوسان برق و راهکار های کاهش خطرات احتمالی آن

در زندگی حال حاضر مردم دنیا، لوازم خانگی برقی نقشی پررنگ و اساسی پیدا کرده‌اند. لوازمی که هرکدام ملاحظات ایمنی خودشان را دارند و اگر آنان را رعایت نکنید، در طولانی مدت دچار ضرر و زیان هنگفتی می‌شوید. اما در این بین یک خطر وجود دارد که می‌تواند همه لوازم برقی شما را به صورت یکجا از بین ببرد. و آن خطر چیزی نیست جز نوسان برق! پس ما در این مقاله سعی داریم راهکارهای محافظت از لوازم برقی همچون اس ام اس کنترلر و نحوه کاهش آسیب‌های ناشی از نوسانات برق را بررسی کنیم.

نوسان برق چیست؟

سؤالی که در ابتدا پیش می‌آید این است که نوسان برق چیست؟ نوسان برق به کاهش یا افزایش غیر منتظره جریان یا ولتاژ مدار الکتریکی که به صورت موقت بوده می‌گویند. این نوسانات در لوازم الکتریکی حساس باعث آسیب یا تخریب آن‌ها شده و هزینه گزافی را بر دوش صاحب آن می گذارد. پس بسیاری از خرابی‌های دستگاه‌های الکترونیکی ناشی از نوسانات برق می‌باشد.

چگونه از نوسان برق می‌توان جلوگیری کرد؟

جلوگیری از آسیب نوسانات برق دارای راهکارهای متفاوتی است که به کمک ابزارها و روش‌های متفاوت انجام می‌شود. این ابزارها باعث می‌شوند در هنگام نوسانات، جریان برق قطع شده و از وارد شدن آسیب‌های آتی به دستگاه الکتریکی جلوگیری می‌کند. ابزارهای جلوگیری از نوسانت برق هر کدام کارایی مخصوص خود را دارا می‌باشند که در ادامه به تعدادی از آن‌ها می‌پردازیم.

استفاده از جعبه فیوز

جعبه فیوز

به جای اینکه تمام لوازم برقی را مجهز به محافظ برق کنید، می‌توانید سیستم الکتریکی خود را به جعبه فیوز مجهز کنید. جعبه فیوز نوسانات برق را که از طریق سیم کشی ساختمان به لوازم الکتریکی می‌رسد را محافظت می‌کند. جعبه فیوز خطر سوختن و آسیب لوازم الکتریکی را کم می‌کند. و همچنین در لوازم الکتریکی مانند لامپ‌ها که نمی‌توان از محافظ برق استفاده کرد کاربرد دارد.

محافظ برق

در کنار جعبه فیوز، استفاده از محافظ برق برای تمام لوازم برقی، یکی دیگر از راهکارهای جلوگیری از آسیب نوسانات برق است. استفاده از محافظ برق باعث محافظت از وسایل برقی می‌شود و خسارات ناشی از نوسانات برق را به حداقل می‌رساند. محافظ برق یکی از سریع ترین، ارزان ترین و مؤثر ترین راه‌ها برای جلوگیری از آسیب نوسانات برق  به لوازم برقی می‌باشد.

استفاده از GFCI

دستگاه GFCI

در بسیاری از کشورها از GFCI  در حمام و آشپزخانه استفاده می‌شود. در این وسیله دو کلید مشکی و قرمز با نام‌های Test و Restart وجود دارد. با استفاده از این دو کلید جریان برق داخلی و خارجی را برای هر سوکت بررسی می‌شود. هنگامی که جریان برق بیش از یک حد مجاز باشد،GFCI  جریان برق را قطع کرده و از آسیب به لوازم برقی جلوگیری می‌کند.

به کار گیری برق گیر

اگر محل زندگی یا کسب و کار شما در منطقه‌ای قرار دارد که رعد و برق زیاد می‌زند، استفاده از برق‌گیر امری ضروری است. همانطور که می‌دانید رعد و برق دارای ولتاژ بسیار بالایی می‌باشد و در صورت اتصال رعد و برق به سیم‌های برق باعث سوختن لوازم برقی می‌شود. برق گیر جریان موجود در وسایل را به زمین متصل می‌کند تا در صورت ایجاد ولتاژ بالا، جریان اضافی به زمین منتقل شود و از سوختن یا آسیب به لوازم برقی جلوگیری شود.

محافظت از لوازم برقی با UPS

دستگاه UPS

دستگاه UPS وسیله‌ای است که در داخل آن یک باتری یدکی تعبیه شده تا در صورت قطع برق از آن کمک بگیرد. این دستگاه این امکان را به شما می‌دهد تا در صورت قطع شدن ناگهانی برق ساختمان، دستگاه خود را خاموش کنید یا از پریز بکشید. UPS باعث می‌شود مقدار برق مورد نیاز در هنگام قطعی برق فراهم شود و از آسیب‌های جدی جلوگیری شود. مدت زمان برق دهی UPS ها بستگی به تعداد باتری‌های موجود و توان مصرفی دستگاه‌ها دارد. هرچه تعداد باتری بیشتری و توان مصرفی کمتر باشد. مدت زمان بیشتری می‌توان در هنگام قطعی برق از دستگاه استفاده کرد.

سیم کشی خود را بررسی کنید

سیم‌هایی که آسیب دیده‌اند از مقاومت کمتری برخوردار هستند و باعث اختلال جریان ورودی می‌شوند. در نتیجه احتمال اتصالی شدن آن سیم‌ها و افزایش ولتاژ نیز وجود دارد. اگر صدای ویز ویز یا لرزش از پریزها شنیدید، این صدا از علائم آسیب دیدگی سیم‌ها می‌باشد. همچنین خاموش شدن مکرر کلیدهای مدار یا آمدن بوی سوختگی از پریزها از دیگر علائم آسیب دیدگی سیم‌های برق می‌باشد. بررسی و رفع این علائم از ایجاد نوسانات برقی احتمالی جلوگیری می‌کند.

بهره گیری از دستگاه کنترل از راه دور اس ام اس کنترلر

اس ام اس کنترلر

با دستگاه اس ام اس کنترلر شرکت الکتروگستر می‌توانید به راحتی بدون حضور در محل زندگی یا کسب و کار خود و از طریق موبایل، کنترل وسایل و تجهیزات برقی را از راه دور به دست بگیرید. برای این منظور شما می‌توانید اپلیکیشن اس ام اس کنترلر را روی گوشی خودتان نصب کنید. سپس هر یک از تجهیزات خود را به صورت یک آیکون مجزا  و خاص تعریف کنید. تا در صورت وقوع نوسانات، دستگاه از طریق اس ام اس هشدارهای مربوطه را به شماره‌های تعریف شده توسط شما ارسال کند. شما هم می‌توانید پس از مطلع شدن، سریعا دستور قطع موقت برق سیستم خود را صادر کنید.

نوشته های مرتبط
یک پاسخ بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.فیلد های مورد نیاز علامت گذاری شده اند *